Ad image

​6 gabime gjatë tharjes së flokëve

Kosova News
Kosova News 19:34 -13/06/2022

Kur bëhet fjalë për stilin e flokëve, asgjë nuk duket më e thjeshtë se tharja e flokëve.

Por, ashtu si çdo mjet tjetër që përdor nxehtësinë për të krijuar një efekt, tharësja juaj e flokëve mund të shkaktojë dëme të mëdha te fijet nëse përdoret gabimisht.

Këtu janë 6 gabimet më të zakonshme që njerëzit bëjnë kur thajnë flokët e tyre – dhe si t’i thani ato siç duhet.

Mos lejoni që flokët tuaj të thahen në ajër

Ekspertët rekomandojnë që flokët tuaj të thahen në ajër për aq kohë sa të lejon koha, gjë që parandalon dëmtimin e flokëve në afat të gjatë. Pa hequr ujin e tepërt nga flokët, shpenzoni më shumë kohë për tharjen e flokëve sesa duhet, gjë që shkakton dëme shtesë të flokëve.

Mos thaheni nga rrënjët deri te majat

Shumë njerëz priren t’i thajnë flokët nga majat. Por një hap i tillë është i gabuar. Gjithmonë duhet të keni parasysh që të filloni t’i thani flokët nga rrënja deri në majat.

Mos i ndani flokët

Ndarja e flokëve është çelësi për tharjen e suksesshme të flokëve. Për të arritur një pamje si nga një sallon flokësh, është e rëndësishme të ndani flokët në 3 deri në 4 rreshta, në varësi të sasisë së flokëve dhe më pas të thani secilën pjesë veç e veç.

Përdorni një temperaturë shumë të lartë

Edhe pse temperatura më e lartë dhe opsioni më i shpejtë i tharëses së flokëve e bëjnë punën më shpejt, cilësime të tilla nuk janë aspak të dobishme për flokët tuaj.

Nëse keni flokë të hollë, vendosni temperaturën dhe shpejtësinë e tharjes në mesatare. Nëse keni flokë më të fortë, mbajeni shpejtësinë e tharjes më të ulët, por mos ngurroni t’i vendosni në një temperaturë më të lartë. Në të dyja rastet, gjithmonë përfundoni tharjen me opsionin me ajër të ftohtë.

Kapërceni flokët që tashmë janë tharë

Në një përpjekje për të rregulluar fijet, njerëzit priren të thajnë vazhdimisht flokët e tyre që tashmë janë tharë. Praktika të tilla çojnë në thatësi dhe dëmtim. Nëse vëreni se flokët tuaj nuk janë të lëmuar kur thahen, thjesht përdorni një serum për të zbutur dëmtimin.

Ju nuk e mirëmbani tharësen e flokëve

Në anën e pasme të tharëses së flokëve, mblidhen shtupa pambuku dhe të gjitha llojet e mbetjeve. Nëse nuk pastrohet siç duhet, mund të ndryshojë rrjedhën e ajrit, kjo është arsyeja pse tharësja e flokëve nuk funksionon siç duhet. Ju gjithashtu mund të rrezikoni mbinxehjen nëse nuk e pastroni!/kp/

Shpërndaje