Ad image

Kryeministri i Bullgarisë Petkov: Çështja e Maqedonisë së Veriut përdoret si mashtrim

Alban Begolli
Alban Begolli 15:38 -15/06/2022

Kryeministri i Bullgarisë Kiril Petkov deklaroi sot në Sofje se çështja e Maqedonisë së Veriut po përdoret si një mashtrim.

Pas mbledhjes së rregullt javore të kabinetit të tij, ai konfirmoi se Qeveria ka miratuar një vendim, i cili parasheh që të gjitha propozimet e Presidencës franceze të BE-së ose ndonjë shteti anëtar që kanë të bëjnë me Maqedoninë e Veriut dhe negociatat për anëtarësim në BE, të dërgohen për diskutim në Komisionin Parlamentar për Politikë të Jashtme.

“Nga këtu e tutje asnjë politikan nuk mund të thotë se qeveria është në gjendje të ndërmarrë veprime të njëanshme. Vendimi është i Kuvendit”, komentoi Petkov, duke shtuar se Këshilli i Ministrave ka marrë një vendim të qartë.

Sipas Petkov, diskutimet e së mërkurës në Parlament, me ministren e Jashtme në largim Teodora Gençovska, u përdorën gjithashtu për të larguar vëmendjen e publikut nga çështje të tjera.

“Lufta kundër mafies vazhdon. Mos bini në grackat që ata po përpiqen të përdorin për të larguar vëmendjen e publikut,” tha kryeministri.

Sipas tij, lajmi i ditës është raporti i komisionit ndërinstitucional mes ministrive të Financave dhe Ministrisë së Zhvillimit Rajonal, i cili konstatoi shkelje në sektorin e ndërtimit në vlerën 2.5 miliardë levë. Ai dha si shembull një gjetje në raport, ku gjashtë metra tub uji kushtojnë 1 milion levë.

“Ministri i Financave i Gjermanisë (Christian Lindner) premtoi se do të dërgojë roje kufitare në kufirin tonë me Turqinë. Kjo është e paprecedentë, sepse do të ketë kontroll të jashtëm në këtë kufi. Jo vetëm që shteti bullgar fitoi kontrollin, por tani do të ketë doganierë gjermanë. Në ditën kur u shpall kjo, ata donin një votë mosbesimi (në Qeverinë tonë)”, tha Petkov./BTA/

Shpërndaje