Ad image

Ekspozohet “cikërrima” kulturore multietnike në Prishtinë

Kosova News
Kosova News 21:07 -13/06/2022

Të hënën, në kryeqytet u organizuar edicioni i parë i festivalit ndëretnik.

Shkëmbimi i informacioneve për mënyrën e jetës, traditat dhe kulturën e të gjitha etnive që jetojnë në Kosovë, që arsyeja e organizimit të kësaj ngjarjeje.

Ajo çfarë panë në qendër të kryeqytetit u pëlqeu vizitoreve.

Afër kësaj ngjarje me copëza kulture të të gjitha etnike, rastisi të shënohet edhe Dita botërore kundër punë së rëndë te fëmijët, diçka që e bëjnë më së shumti të vegjlit dhe të rinjtë nga pjesëtarët e komuniteteve në vend.

Lojërat që zhvilluan këtu, i gëzuan fëmijët.

Në strehimoren prishtinase për fëmijët në situatë rruge, brenda ditës ofrohen shërbime për rreth 30 të tillë./kk/

Shpërndaje