Ad image

Shqipëria sot bëhet anëtare e Mekanizmit Europian të Mbrojtjes Civile

Kosova News
Kosova News 10:19 -18/11/2022

Shqipëria firmos sot për anëtarësimin në Mekanizimin Europian të Mbrojtjes Civile.

Marrëveshja do të fimroset mes Ministrit të Mbrojtjes, Niko Peleshi dhe Komisioneri europian për Mbrojtjen Civile, Janez Leanercic.

Kjo marrëveshje i jep mundësinë Shqipërisë që të jetë pjesë e këtij mekanizmi duke përfituar ndihma në fakt sa i përket fatkeqësive natyrore me të cilat do të përballet vendi ynë.

Mekanizimi Europian i Mbrojtjes Civile i ka ardhur në ndihmë Shqipërisë për shuarjen e zjarreve gjatë verës si edhe me ndihma gjatë tërmetit të vitit 2019.

Shpërndaje