Ad image

Përfundon protesta e veteranëve, Klinaku paralajmëron protesta të tjera

Alban Begolli
Alban Begolli 13:24 -06/06/2022

Protesta e veteranëve të UÇK-së para objektit të Kuvendit të Kosovës, tashmë ka përfunduar.

Ndërkaq,  para protestuesve ushtruesi i detyrës së kryetarit të Organizatës të Veteranëve të Luftës së Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Faton Klinaku, duke paralajmëruar protesta tjera, deklaroi se pushteti po dëshiron t’i heq veteranët e luftës nga lidhja me pagën minimale, raporton KosovaNews.

“Sot dëshmojmë se tentimet për mohimin e gjithë kontributit dhe sakrificave të luftëtarëve të UÇK-së nga ana e institucioneve të Republikës së Kosovës nuk do të kenë sukses. Fatkeqësisht duhet të protestojmë për mbrojtje të vlerave të asaj lufte që na solli deri këtu. Neve na duhet të protestojmë sepse na mohohet lufta që e bëmë, na shkelen të drejtat që na takojnë siç çdo kund në botën demokratike. Ne kishim takim me këtë pushtet dhe ia kemi shprehur shqetësimet tonat për ndryshimet që pretendon t’i bëjë pa neve që jemi kategori ligjore në momentet e fundit nga ana e Qeverisë na është sakatosur ligji. Kemi shpresën se nuk do të miratohet në Kuvend sepse iu kemi drejtuar deputetëve. Meqenëse sot në ora 11:00 mbahet seanca e Kuvendit të Kosovës dhe si pikë e parë e rendit të ditës është miratimit i Projektligjit për ndryshimin e ligjeve me anë të të cilit ky pushtet po do që t’i heq veteranët e luftës nga lidhja me pagën minimale u vendos që të kundërshtohet kjo, u vendos që të protestohet kundër diskriminimit që po u bëhet veteranëve, invalidëve dhe familjeve të dëshmorëve. Deputetët e zgjedhur të popullit duhet tu shërbejnë interesave të atyre që i sollën në ulëset Kuvendit e nuk duhet t’i shërbejnë interesave të politikës ditore”, theksoi ai.

Klinika ka paralajmëruar protesta deri në realizimin e kërkesave të tyre.

“Jemi injoruar nga institucionet e vendit dhe u detyruam që kërkesat dhe pakënaqësitë tona t’i shprehim në rrugë përmes protestave do të vazhdojmë me protesta deri në realizimin e kërkesave tona. Rroftë UÇK-ja”, u shpreh ai.

E protestuesit ende po vazhdojnë të qëndrojnë në oborrin e Kuvendit të Kosovës duke tentuar të futen brenda në objektin e Kuvendit, ndërsa ata po pengohet nga Njësia Speciale e Kosovës.

Shpërndaje