Ad image

Kurti mohon të ketë plan për asociacionin

Bekim Morina
Bekim Morina 15:31 -01/06/2022

Kryeministri Albin Kurti ka deklaruar se nuk është në dijeni për ndonjë plan për asociacion të komunave me shumicë serbe.

Kështu është shprehur ai, pas deklaratës së raportueses në Parlament Evropian, Viola von Cramon se Qeveria e Kosovës ka propozim për këtë çështje.

“Kosova e ka asociacionin e komunave. Mua si kryeministër mjaft po më del ky asociacion. Unë nuk jam në dijeni për ndonjë plan për asociacion të komunave me shumicë serbe. Kushtetuta nuk toleron asociacion mbi baza etnike. Dhe mos të harrojmë që po pyete qytetarët e Kosovës, askush nuk e ka prioritet një asociacion të tillë, duan zhvillim, arsim”, ka thënë ai.

Kurti ka mohuar se ka marrë ftesë për takim nga kryediplomati evropian Josep Borrell.

“Nuk kam marrë ndonjë ftesë nga Josep Borrell. Kur kam ndonjë ftesë të tillë do ta trajtoj me përkushtimin më të madh. Mund ta ketë menduar, por në postën e kryeministrit nuk ka ardhur ndonjë ftesë”, ka deklaruar ai./KP

Shpërndaje