Ad image

PE mbështet ndalimin e shitjes së makinave të reja me benzinë e naftë nga viti 2035

Kosova News
Kosova News 20:35 -08/06/2022
Electric vehicle changing on street parking with graphical user interface, Future EV car concept

Eurodeputetët votuan sot për një ndalim efektiv të shitjes së makinave të reja me benzinë dhe naftë në BE nga viti 2035, e cila është pjesë e një pakete të gjerë masash për të luftuar ndryshimet klimatike.

Ata mbështeten propozimin e Komisionit Evropian për të futur një reduktim 100 qind për qind të emetimeve të dyoksidit të karbonit nga makinat e reja deri në vitin 2035, gjë që do t’i jepte fund shitjes së automjeteve me lëndë djegëse fosile.

Ligji nuk është ende përfundimtar, por votimi i sotëm konfirmon qëndrimin e parlamentit përpra negociatave të ardhshme me vendet e BE-së për ligjin përfundimtar.

Shpërndaje