Ad image

Xhubleta shqiptare futet në UNESCO

Kosova News
Kosova News 18:38 -29/11/2022

Xhubleta si veshje tradicionale shqiptare, është bërë pjesë e Listës së Trashëgimisë Botërore si trashëgimi shpirtërore ose jomateriale.

“Në mbledhjen e Komitetit Ndërqeveritar për Mbrojtjen dhe Ruajtjen e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të UNESCO-s, që po zhvillohet në Marok u vendos që xhubleta të përfshihet në Listën e Trashëgimisë Kulturore Jomateriale”, ka njoftuar Ministria e Kulturës e Shqipërisë.

Xhubleta është veshje tradicionale e shqiptareve, veçanërisht e zonave malore. 

Shpërndaje