Ad image

Amnesty International akuzon Rusinë për krime lufte në Kharkiv

Kosova News
Kosova News 22:26 -13/06/2022

Amnesty International ka akuzuar Rusinë për krime lufte gjatë përpjekjeve të saj për të pushtuar qytetin e Kharkovit në Ukrainën verilindore.

Në një raport të ri prej 40 faqesh, Amnesty dokumentoi përdorimin e supozuar të municioneve thërrmuese dhe mjeteve të tjera pa dallim sulmi. Konventa e Kombeve të Bashkuara për Municionet Thërrmuese, e cila ka hyrë në fuqi në vitin 2010, e ndalon përdorimin e tyre. Rusia nuk është palë në marrëveshje.

Rusia mund të rrethojë Severodonetsk brenda pak ditësh dhe planifikon të “shkëputë plotësisht” një qytet kyç lindor, paralajmërojnë zyrtarët ushtarakë ukrainas, duke shtuar se Rusia i ka shtyrë forcat ukrainase nga qendra e qytetit.

Shpërndaje