Ad image

Raportohen 9 raste të dhunës në familje në 24 orë, viktimat të gjitha gra

Kosova News
Kosova News 11:36 -15/06/2022

Në 24 orët e fundit në Kosovë janë raportuar 11 raste të dhunës në familje, prej të gjitha raportimeve viktimat janë gra.

Bazuar në raportin e Drejtorisë Rajonale të Prishtinës, janë gjithësej 4 raste, pra, në Graqanicë, Fushë Kosovë, Obiliq dhe Prishtinë.

DHUNË NË FAMILJE

·         Fushë Kosovë 13.06.2022 – 22:00. Raportohet se viktima femër kosovare është sulmuar fizikisht nga bashkëshorti i sajë i dyshuari mashkull kosovar. I dyshuari është arrestuar dhe me vendim të prokurorit dërgohet në mbajtje, rasti nën hetime.

·         Graqanicë 13.06.2022 – 22:30. Raportohet se viktima femër kosovare është sulmuar fizikisht nga bashkëshorti i saj i dyshuari mashkull kosovar. Nuk raportohet për lëndime trupore. I dyshuari është arrestuar  dhe  me vendim të prokurorit dërgohet në mbajtje, rasti nën hetime.

·         Obiliq 13.06.2022-23:40. Viktima femër kosovare ka raportuar se pas një mosmarrëveshje verbale, bashkëshorti i saj i dyshuari mashkull kosovar kishte ushtruar dhunë fizike dhe psikike ndaj saj. Palët janë intervistuar dhe me vendim të prokurorit, i dyshuari është arrestuar dhe dërguar në mbajtje.

·         Prishtinë 14.06.2022-12:20.  Viktima femër kosovare ka pranuar trajtim mjekësor pasi  që e njëjta  pas një mosmarrëveshje është sulmuar fizikisht nga bashkëshorti i saj i dyshuari mashkull kosovar. Palët janë intervistuar dhe me vendim të prokurorit, i dyshuari është arrestuar dhe dërguar në mbajtje

Rasti tjetër i raportuar është në Prizren ku gjithashtu viktima është grua e cila u sulmua nga bashkëshorti, kurse rasti është nën hetime.

“Prizren 13.06.2022 – 21:30. Është arrestuar  i dyshuari mashkull kosovar i cili ka sulmuar fizikisht bashkëshorten e tij viktimën femër  kosovare. I dyshuari me vendim të prokurorit dërgohet në mbajtje. Rasti nën hetime”, thuhet në raportin 24 orësh të policisë.

Në anën tjetër, 3 raste të dhunës në familje janë raportuar edhe në Gjakovë, Rahovec e Malishevë.

Tek të gjitha rastet, raportimi në polici erdhi si pasojë e sulmeve fizike që gratë morën nga bashkëshortët e tyre. Dy nga të denoncuarit janë arrestuar dhe janë dërguar në mbajtje kurse i dyshuari nga Rahoveci gjendet në arrati.

Rahovec 12.06.2022 – 20:05. Me 14.06.2022 viktima femër kosovare ka raportuar se pas një mosmarrëveshje verbale ishte sulmuar fizikisht nga bashkëshorti i saj i dyshuari mashkull kosovar i cili gjendet në arrati, rasti në procedurë hetimore.

·         Gjakovë 14.06.2022-17:00.  Viktima femër kosovare ka raportuar se pas një mosmarrëveshje verbale është  sulmuar fizikisht nga bashkëshorti i saj i dyshuari mashkull kosovar. Palët janë intervistuar dhe me vendim të prokurorit, i dyshuari është arrestuar dhe dërguar në mbajtje.

·         Malishevë 14.06.2022-21:45. Viktima femër kosovare ka raportuar se pas një mosmarrëveshje verbal është sulmuar fizikisht nga bashkëshorti i saj i dyshuari mashkull K-Shqiptar. Palët janë intervistuar dhe me vendim të prokurorit, i dyshuari është arrestuar dhe dërguar në mbajtje.

Pas një mosmarrveshje verbale me djalin, një grua nga Mitrovica u sulmua fizikisht nga ai dhe i njejti rreth orës 20:10 u arrestua nga policia.

“Mitrovicë 14.06.2022-20:10.   Viktima femër kosovare ka raportuar se pas një mosmarrëveshje verbale është sulmuar fizikisht nga djali i saj i dyshuari mashkull kosovar i cili është arrestuar dhe pas intervistimit me vendim të prokurorit, është dërguar në mbajtje”, thuhet në raport.

Shpërndaje