Ad image

Zyrtare, kompletohet shitja e Chelseat

Bekim Morina
Bekim Morina 19:52 -30/05/2022

Roman Abramovich ka zyrtarizuar shitjen e Chelseat dhe kompanitë te një grup investimesh të udhëhequr nga Todd Boehly dhe Clearlake Capital.

Roman Abramovich ka zyrtarizuar shitjen e Chelseat dhe kompanitë te një grup investimesh të udhëhequr nga Todd Boehly dhe Clearlake Capital.

Procesi i shitjes filloi më 2 mars, kur Abramovich njoftoi synimin e tij për ta shitur klubin pas 19 vjet suksesi të pronësisë.

Në shitjen e klubit, miliarderi rus përcaktoi se pronari i ri duhet të jetë një kujdestar i mirë i klubit, të ardhurat neto nga shitja duhet të dhurohen për bamirësi dhe se ai nuk do të kërkonte shlyerjen e borxheve të dhëna për anëtarët e klubit.

Pas këtij njoftimi, Bordi i Drejtorëve dhe stafi i klubit filluan menjëherë punën për transaksionin e shitjes.

Raine, një bankë tregtare globale e zgjedhur nga pronari për të drejtuar procesin e shitjes, përcjellë KosovaPress.

Abramovich u përball me një numër të madh sanksionesh nga Britania e Madhe pas invazionit rus në Ukrainë pasi ai u konsiderua si njeri i afërt me presidentin e Rusisë Vladimir Putin.

Shpërndaje