Ad image

Pas 6 vjetësh kosovari kapet me veturën e vjedhur jashtë vendit

Jeton Sopa
Jeton Sopa 15:15 -30/05/2022

Policia e Kosovës gjatë ushtrimit të detyrave të rregullta në pikën kufitare në Vërmicë, ka hasur në një veturë të dyshuar, ku pas kryerjes së procedurave të parapara ka rezultuar si veturë e vjedhur jashtë vendit.

“Me datë 29.05.2022 rreth orës 22:00 në pikën kufitare në Vërmicë, konkretisht në drejtimin e qarkullimit nga Shqipëria në hyrje për në KoPas 6 vjetësh kosovari kapet me veturën e vjedhur jashtë venditsovë, është ndaluar vetura e tipit Land Rover, LW, ngjyrë e zezë me targa vendore, me drejtPas 6 vjetësh kosovari kapet me veturën e vjedhur jashtë venditues mashkull kosovar. Gjatë verifikimit të të dhënave të veturës dhe regjistrimit të saj në sistem, vetura e lartcekur është selektuar për kontroll në vijën e dytë, ku gjatë realizimit të kontrollit tek numri identifikues i veturës, është dyshuar se ka ndërhyrje. Me këtë rast është kërkuar nga Policia e Frontex- it, me mision në pikën kufitare në Vërmicë, që të bëhet verifikimi i veturës, verifikim sipas të cilit ka rezultuar se, e njëjta veturë është e vjedhur në vitin 2016 në një shtet tjetër”, thuhet në njoftim.

Në lidhje me rastin është njoftuar prokurori i shtetit, i cili ka urdhëruar që vetura dhe leja e qarkullimit të sekuestrohen dhe rasti të vazhdoj në procedurë të rregullt. Kurse lënda për hetime të mëtutjeshme i është dorëzuar njësisë për hetimin e auto krimeve.

Shpërndaje