Ad image

Nesër hapet konkursi në Ministrinë e Mbrojtjes – FSK

Kreshnik Llabjani
Kreshnik Llabjani 12:03 -08/06/2022

Ministria e Mbrojtjes së Republikës së Kosovës prej nesër e deri më 23 qershor e hap konkursin për rekrutimin e disa kadetëve të rinj për vitin akademik 2022/2023, të cilët do të ndjekin shkollimin për oficer në Republikën e Shqipërisë.

Ky konkurs është i jashtëm dhe sipas njoftimit të Ministrisë së Mbrojtjes, kësaj radhe për shkollim në Shqipëri do të dërgojnë 5 persona.

“Forca e Sigurisë së Kosovës bën pranimin e kandidatëve të cilët do të studiojnë në Republikën e Shqipërisë: Shkollim për Oficer në Akademinë e Forcave të Armatosura – pesë (5)  kadetë.”, bëhet e ditur nga MB.

Tutje theksohet se kandidati që aplikon për shkollim në Akademinë e Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë duhet të mos ketë aktualisht statusin e kadetit të FSK-së në qendrat e studimeve ushtarake brenda apo jashtë vendit.

Po ashtu, kandidati duhet të ketë diplomën e shkollës së mesme, të jetë i moshës 18 – 21 vjeçare në datën e aplikimit, si dhe të ketë gjatësi trupore jo më pak se 165 cm për meshkuj dhe 160 cm për femra;

“Kandidati të mos kenë tatuazhe në fytyrë, qafë dhe parakrah nga pjesa e bicepsit e deri te gishtat e dorës duke përfshirë edhe pirsingun (Në rast përzgjedhjeje, kandidatët janë të obliguar të bëjnë heqjen e tyre paraprakisht deri ne fillimin e shkollimit për kadet, në të kundërtën do të diskualifikohen)”, thuhet nga Ministria e Mbrojtjes, raporton KosovaNews.

Mes tjerash duhet plotësuar edhe këto kritere:

· Të mos jetë i martuar (kriter i shtetit pritës);

· Të mos këtë asnjë masë disiplinore.

Testet që aplikohen për shkollim në Akademinë e Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë:

· Testi fizik;

· Testi i inteligjencies;

· Testi i njohurive të përgjithshme;

· Intervista;

· Kontrolli mjekësor.

Dokumentet e nevojshme për aplikim:

· Diploma e shkollës së mesme (nëse është mbaruar jashtë vendit të jetë e nostrifikuar nga Ministria e Arsimit);

· Certifikata nga Gjykata dhe Policia e Kosovës për të kaluarën e tyre penale (origjinali dhe jo me e vjetër se 6 muaj);

· Ekstrakti i lindjes (jo me e vjetër se 6 muaj);

· Kopja e letërnjoftimit apo pasaportës;

· Dy fotografi portret të formatit (5 cm x 5 cm).

Afati për aplikim: 09.06.2022 deri më 23.06.2022

Për të interesuarit: Kliko për aplikim

Ministria e Mbrojtjes së Kosovës njofton se kandidatet kanë të drejtë të aplikojnë deri në ditën e fundit të përmbylljes së konkursi, pra më 23 qershor dhe për gjithë informatat mund të mund të kontaktojnë në numrat e ministrisë.

Më gjerësisht rreth kritereve dhe detajeve të nevojshme të konkursit mund t’i gjeni në linkun në vijim:

https://rekrutimi.fsk-rks.org/?fbclid=IwAR0U_0lcuUDPNBzuZBZtXdzkEVeKea3HwEYBKYnB5e7NxI49xZH6xzYXlBs
TAGGED: , ,
Shpërndaje