Ad image

Raportime për bomba në Zagreb

Kosova News
Kosova News 16:33 -12/06/2022

Policia e Zagrebit mori disa raportime për bomba sot në Zagreb.

“Detyra operative e Departamentit të Policisë së Zagrebit në një periudhë të shkurtër prej gjysmë ore ka marrë raportime për gjoja të vendosura mjete shpërthyese në disa qendra tregtare në qytetin e Zagrebit”, konfirmoi policia për N1.

Policia tha se po merr të gjitha masat për zbardhjen e rrethanave.

“Policia ndodhet në terren dhe po kryen veprimet dhe masat e nevojshme për vërtetimin e vërtetës së kallëzimit dhe kujdesin për sigurinë e qytetarëve”, tha policia, duke shtuar se nuk ka vend për panik.

Alarmet kanë mbërritur për tri qendra tregtare – City Center One East, Garden Mall në Dubravë dhe Family Mall. Po ashtu është duke u kontrolluar edhe Arena Center, ndërsa punonjësit dhe vizitorët janë përballë qendrës tregtare. Pak para orës 13 kanë përfunduar kërkimet për Arenën.

Ky nuk është raporti i parë i bombave në qendrat tregtare të Zagrebit. Në fund të prillit, policia mori një raport për një bombë në Arena Center, por një kontroll në qendër nuk gjeti eksploziv.

Avenue Mall u kontrollua gjithashtu në maj për raportimin e një bombe të supozuar. Gjithashtu rezultoi se ishte një kallëzim i rremë./kp/

Shpërndaje