Ad image

Kurti: Të mos favorizohet stabiliteti politik kundrejt reformave demokratike

Jeton Sopa
Jeton Sopa 16:39 -03/06/2022

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, derisa ka folur në një panel në kuadër të forumit të Bratisllavës, ka thënë se nuk duhet të favorizohet stabiliteti politik kundrejt reformave demokratike, transmeton KosovaNews.

Në diskutimin për rolin e shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimit Evropian në rajonin e Ballkanit Perëndimor, ai ka thënë se mund të ketë bashkëpunim në këtë kuptim duke theksuar këtu sundimin e së drejtës dhe luftimin e krimit të organizuar.

Kurti: Na duhet sundimi i së drejtës dhe ballafaqimi me të kaluarën

“Disa prej pasojave që i kemi sot besoj janë për shkak të favorizimit të një stabiliteti politik kundrejt reformave demokratike. Neve na duhet sundim i së drejtës, antikorrupsion, drejtësi sociale, kemi nevojë për ballafaqim dhe adresim të së kaluarës, reciprocitet të drejtave të pakicave, na duhet barazi, dhe në këtë mënyrë BE do të rritet si produkt i brendshëm në të gjitha vendet”, ka thënë Kurti.

Lidhur me Marrëveshjen e Uashingtonit, të nënshkruar nga Kosova në Shtëpinë e Bardhë në shtator të vitit 2020, Kurti ka thënë se Qeveria e kaluar ka kërkuar një marrëveshje të shpejtë që sipas tij nuk ka dalë mirë.

Kurti: Nuk duhet të favorizohet stabiliteti politik kundrejt reformave demokratike

“Kemi pasur një qeveri të kaluar që ka kërkuar një marrëveshje të shpejtë, një rregullim të shpejtë që nuk ka dalë aq mirë. Ajo që po theksoj është që të mos favorizohet stabiliteti politik kundrejt reformave demokratike, ShBA-të dhe BE-ja mund të bashkëpunojnë në këtë kuptim, konkretisht unë besoj që sundimi i së drejtës, luftimi i krimit të organizuar që është ndërkufitar, ekziston një gjë që quhet mafi ballkanike, të gjithë duhet të bashkëpunojmë dhe na duhet ndihma e BE-së dhe ShBA-së që ta luftojmë dhe na duhen vendet me demokraci, opozita mund të fitojë, unë kam qenë në opozitë për shumë vite dhe i kam fituar zgjedhjet, herën tjetër dikush tjetër mund t’i fitojë zgjedhjet, na duhet që të kemi vlera evropiane të ndihmuara nga BE, por ato duhet të rriten për së brendshmi dhe në këtë kuptim BE ka shumë për të bërë, për të vepruar në kuptimin e përforcimit të shtetit kontinental të mirëqenies sepse drejtësia sociale është shumë e rëndësishme, antifashizmi, sepse ka pasur një lloj përafrimi me forcat të ndryshme profashiste në BE dhe pastaj na duhet NATO, në shekullin 21 jo më pak se në shekullin e kaluar”, ka thënë Kurti./KosovaNews/

Shpërndaje