Ad image

SHBA-ja e fton ministrin Mehaj të marrë pjesë në takimin e ministrave të NATO-s për mbrojtjen e Ukrainës nga Rusia

Kosova News
Kosova News 11:55 -15/06/2022

Ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj, dhe Komandanti i FSK-së, Gjenerallejtënant, Bashkim Jasari do të marrin pjesë në takimin e Grupit të Kontaktit të Mbrojtjes së Ukrainës.

Mehaj ka njoftuar se ky takim që është në kuadër të NATO-s do të kryesohet nga Sekretari i Mbrojtjes së SHBA-së, Lloyd Austin.

“Kosova qëndron fuqishëm përkrah SHBA-së dhe aleatëve të saj në Grupin e Kontaktit të Mbrojtjes së Ukrainës. Sot së bashku me Gjeneral Jasharin, udhëtuam në Bruksel për të marrë pjesë në takimin mujor të Grupit të Kontaktit të Mbrojtjes së Ukrainës (UDCG) të organizuar dhe kryesuar nga Sekretari i Mbrojtjes i Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Lloyd J. Austin III”, ka shkruar ai.

Mehaj poashtu ka thënë se pjesëmarrja e Kosovës është tregues i fuqishëm i partneritetit të SHBA-së me Kosovën.

Shpërndaje